G som i gina och gepard

G som i Gina och gepard. Utgiven på Idus förlag 2019.
En bok om vitiligo, kärlek och fotboll.

Gina älskar att spela fotboll, precis som sina bästa kompisar My och Mira. Tre oskiljaktiga vänner som gör allt tillsammans. Tills Gina en dag börjar förändras ...
Livrädd att någon ska se täcker hon sig med långärmade tröjor och börjar undvika fotbollsmatcher. Hur länge kommer kompisarna att ha tålamod med hennes undanflykter?
Kommer Gina att våga berätta om sin hemlighet?


Boken är skriven utifrån Bella Slottners erfarenheter av sin vitiligo.
15% av vinsten går till Svenska Vitiligoförbundet.


 

LEO OCH HANS LÄNGTAN

Leo och hans längtan. Utgiven på Idus förlag 2019.

När Leos föräldrar skildes började Leos längtan. Det känns som längtans-stick i hans hjärta.
Mest längtar han efter sin pappa som bor med en ny familj. Längtar pappa efter Leo också?


Boken handlar om hur det kan vara att ha skilda föräldrar, längtans-stick i kroppen och en massa tankar och frågor man knappt vågar prata om. Boken vänder sig främst till barn i 3-6-årsåldern.

ÄR DET LEDIGT HÄR?

Är det ledigt här? Utgiven på Idus förlag 2019.

När klassen pratar om trivselregler låter allt så enkelt. John vet exakt hur han ska göra för att vara en bra kompis och klasskamrat. I verkligheten är det svårare. När Gabbe och de andra i kompisgänget bestämmer saker vågar John inte säga emot. Även om han undrar varför Albert inte får vara med gör han som de andra och låtsas inte om honom. Ännu krångligare blir det när Albert dyker upp på Johns orientering.

"Att  inte göra något är också en handling."


Boken handlar om mobbning, hur lätt det är att bli en "medlöpare" och hur svårt det kan vara att våga säga ifrån. I slutet finns diskussionsfrågor och det är tänkt att den även ska kunna användas som diskussionsunderlag t.ex. i skolan. Boken vänder sig framförallt till barn i mellanstadieåldern. Den liknar boken #tillsammans #utanför i upplägg och stil. 

 

Superhjälte-mamman flyger in i väggen

Superhjälte-mamman flyger in i väggen, med illustrationer av Ulrika Nilsson. Utgiven på Idus förlag 2017. (Provläsning)

Oskars mamma är en Superhjälte. Hon kan allt. Hon hinner allt. Hon flyger jättefort. 
Men allt förändras när hon en dag flyger in i en vägg.


Boken handar om utmattningssyndrom och en målgrupp är barn som har någon i sin närhet som har drabbats av detta. Eftersom stress och utmattning är ett stort problem idag så har många andra också behållning av att läsa den, i pedagogiskt syfte. 

Citat från boken: ”Man måste vila också. Alla måste ta det lugnt ibland. Annars kan man bli sjuk.”


 

Arvid och diskot

Arvid och diskot, med illustrationer av Lovisa Sköld. Utgiven på Nypon förlag 2017.

Kärlek kan vara svårt, skriver Camilla Gunnarsson i slutet av boken. Och det är lätt att känna igen sig i Arvid och hans känslor. Att ha starka känslor för någon när man inte vet om den andra känner likadant. Och hur ont det kan göra när den man gillar är med någon annan. 

Målgruppen är ungdomar och unga vuxna med behov av riktigt lättläst litteratur. På Nypon förlags hemsida finns arbetsmaterial till boken för elever och lärare.



 

När mammorna blev kära

När mammorna blev kära, med illustrationer av Jenny Behmer. Utgiven på Idus förlag 2017.

Fannys föräldrar är skilda och det är länge sedan hennes pappa träffade en ny. Det är inte så konstigt att mamma också blir kär. Varför känns det ändå konstigt? Och varför är Fanny orolig över vad andra ska tycka?

Boken handlar om hur det kan vara när ens förälder blir kär i någon av samma kön. I slutet finns diskussionsfrågor med HBTQ-tema och det är tänkt att den även ska kunna användas som diskussionsunderlag t.ex. i skolan. Boken vänder sig till barn i låg- och mellanstadieåldern.

 

Tova-Li och sommarlovet

Tova-Li och sommarlovet, med illustrationer av Jonas Olsson. Utgiven på Idus förlag 2016.

Skolan börjar igen efter sommarlovet. Tova-Lis klasskompisar berättar om spännande resor och roliga aktiviteter. Vad kommer de att tycka om det som Tova-Li har gjort på lovet? Måste allt som är roligt kosta pengar?

Det centrala temat i boken är barnfattigdom. Boken vänder sig främst till barn i lågstadieåldern.


 

Viktors nya tröja

Viktors nya tröja, med illustrationer av Kelly Sallinen. Utgiven på Idus förlag 2016.

Viktor ska köpa en ny tröja. Han tittar på flera tröjor innan han hittar den han vill ha, en rosa tröja med en katt på magen. Ett självklart val för Viktor, men kanske inte för pappa?

På ytan handlar boken om barnkläder- men under ytan och mellan raderna handlar det om så mycket mer. Boken vänder sig främst till barn i 3-6-årsåldern.




 

Att göra slut

Att göra slut. Utgiven på LL-förlaget 2016.

Att bli ihop med någon är underbart. Det är pirrigt, kul och härligt. Men hur går det till när kärleken tar slut? Kanske finns de rätta känslorna helt enkelt inte där längre. Eller så visar det sig att en partner som först var kärleksfull har andra, mindre fina sidor - svartsjuka till exempel. Det kan också hända att man blir kär i någon annan än den man är tillsammans med. Camilla Gunnarsson är psykolog och skriver om tre par som ska gå skilda vägar. Det handlar om att våga ta beslutet, rädslan för att såra och modet att våga satsa på något nytt.

Boken handlar om relationer och om hur det kan vara att göra slut med någon, eller fundera på att göra det. Den är skriven på lättläst språk vänder sig främst till ungdomar och vuxna som av olika skäl har svårt att klara att läsa en "vanlig bok". 


 

#tillsammans #utanför

#tillsammans #utanför. Utgiven på Idus förlag 2016.

Hilde  känner sig ofta osynlig. Medan klasskompisarna kallar varandra ”bästaste” och ”finaste” på Instagram undrar Hilde om någon skulle sakna henne om hon inte kom till skolan. Men en dag dyker någon upp och saker börjar förändras.

Boken handlar om gemenskap och utanförskap i skolkorridorer och på sociala medier. I slutet finns diskussionsfrågor och det är tänkt att den även ska kunna användas som diskussionsunderlag t.ex. i skolan. Boken vänder sig framförallt till barn i mellanstadieåldern.