Jag föddes 1972, växte upp i finlandssvenska Närpes, utbildade mig till psykolog i Åbo och flyttade sedan till Avesta i södra Dalarna eftersom jag hittat kärleken där. 2002 blev jag mamma till två barn som numera är tonåringar och som lärt mig mycket om livet- och fått mig att upptäcka intressen som skidåkning, cykling och vandring. I december 2016 flyttade hela familjen till Sälen för att leva ett enklare liv med mer tid för att göra sånt vi vill och mår bra av. 

Jag har alltid tyckt om att skriva och har bloggat i många år. I januari 2015 bestämde jag mig för att ta tag i drömmen om att skriva en bok. Sedan dess har det blivit några stycken... Hittills har jag skrivit böcker för barn och ungdomar samt för vuxna som av olika anledningar behöver lättläst litteratur. I många av mina böcker försöker jag ge en röst till de som har svårt att göra sina röster hörda. Jag försöker också skriva om "psykologiska saker" på ett lättförståeligt sätt.  

Läsåret 2015/2016 gick jag Linnéuniversitetets 30-poängsutbildning "Att skriva barnlitteratur". Läsåret 2018/2019 läser jag fortsättningskursen.

(Foto: Therése Asplund, Ateljé Linslusen)