Jag föddes 1972, växte upp i finlandssvenska Närpes, utbildade mig till psykolog i Åbo och flyttade sedan till Avesta i södra Dalarna eftersom jag hittat kärleken där. 2002 blev jag mamma till två barn som numera är tonåringar och som lärt mig mycket om livet- och fått mig att upptäcka intressen som skidåkning, cykling och vandring. I december 2016 flyttade hela familjen till Sälen för att leva ett enklare men mer aktivt liv.

Jag har alltid tyckt om att skriva och har bloggat i många år. I januari 2015 bestämde jag mig för att ta tag i drömmen om att skriva en bok. Sedan dess har det blivit flera böcker. Hittills har jag skrivit böcker för barn och ungdomar samt för vuxna som av olika anledningar behöver lättläst litteratur. Genom mitt skrivande vill jag bl.a. ge en röst åt de som har svårt att göra sina röster hörda. Jag vill också bidra till att minska tabun kring psykisk ohälsa, förklara "psykologiska saker" så ett enkelt sätt och skapa böcker med potential att öppna upp för samtal.

Läsåret 2015/2016 gick jag Linnéuniversitetets 30-poängsutbildning "Att skriva barnlitteratur".

Jag jobbar just nu som psykolog på en vårdcentral, med barn, ungdomar och vuxna med "lätt till måttlig psykisk ohälsa". Tidigare har jag främst jobbat med personer med neuropsykiatriska diagnoser i över 20 års tid.

(Foto: Therése Asplund, Ateljé Linslusen)